Svamppasta med parmesanchips
Svampsäsongen är här! Därför vill vi tipsa om ett superenkelt med väldigt gott recept – en svamppasta med parmesan.
Ingredienser
- 30g Parmesanost (riven)
- 1 timjankvist
- 200g pappardelle
- 2 msk olivolja
- 3 vitlöksklyftor, skivade
- 300g svamp
- 100g sockerärtor, skurna på längden
- 100ml vitt vin
- 100ml vispgrädde
- En handfull persilja (hackad)
Gör så här:
- Värm ugnen till 180 grader och klä en plat med bakplåtspapper. Blanda den rivna parmesanosten med timjanblad och lite svartpeppar. Lägg en skedstor hög av ostblandningen på plåten, cirka 8 stycken. Grädda i 8-10 minuter till de fått en gyllene färg och börjat bubbla. Låt svalna innan du låssar dem från plåten.
- Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen och häll av.
- Värm under tiden oljan i en stor stekpanna, tillsätt vitlöken och hetta upp den i cirka 2 minuter tills den är gyllene. Ta bort från pannan och lägg åt sidan. Lägg i svampen stek den i 5 minuter tills all vätska har släppts. Tillsätt sockerärtorna och stek i ytterligare 2 minuter tills saften har avdunstat. Häll över vinet, låt det bubbla upp och koka i en minut och rör sedan ner grädden och persiljan. Värm igenom och häll sedan i pastan, krydda, rör om ordentligt och låt den stå i någon minut innan du serverar med parmesan chipsen bredvid.
Kombinera med vin
Svamp är en mångsidig ingrediens och kan kombineras med både röda och vita viner. Så varför inte prova en Pinot Noir under de kallare vintermånaderna eller kanske en lätt Pinot Blanc när det blir varmare.
Receptet kommer från vår brittiska systersajt: http://winesofgermany.co.uk/recipe/mushroom-papardelle-with-parmesan-crisps/