På cirka 105.000 hektar odlas mer än 100 druvsorter, varav två tredjedelar är vita och en tredjedel röda. Det finns områden där det nästan uteslutande odlas vitt vin, till exempel Mosel, Saar och Ruwer. Mer sydliga regioner som Württemberg och Baden har en anmärkningsvärd rödvinstradition. Vinodlarna i Ahr i norr är också traditionella rödvinsproducenter.

Fakta

  • > 100

    Druvsorter

  • 103.000

    Hektar vinodlingar

  • 1/3

    röda druvsorter

  • 2/3

    vita druvsorter

Vita druvsorter

  • Druvsort Yellow Orléans

    Läs mer om detta
  • Druvsort Ortega Ortegas viner, som ofta når årgångsnivå, kännetecknas av fin frukt och en persikoliknande bouquet.

    Ortega
    Läs mer om detta
  • Druvsort Gewürztraminer En förförare med doft av rosor och en fanskara av älskare av aromatiska viner.

    Gewürztraminer
    Läs mer om detta

Röda druvsorter

  • Druvsort St Laurent fin syra, mild tannin, sammetslen

    Saint Laurent
    Läs mer om detta
  • Druvsort Spätburgunder / Pinot Noir Pinot Noir-druvan är den främsta röda druvsorten i Tyskland.

    Spätburgunder
    Läs mer om detta
  • Druvsort Syrah / Shiraz eleganta, kryddiga viner med låg tanninhalt

    Läs mer om detta