Druvsorter
På cirka 105.000 hektar odlas mer än 100 druvsorter, varav två tredjedelar är vita och en tredjedel röda. Det finns områden där det nästan uteslutande odlas vitt vin, till exempel Mosel, Saar och Ruwer. Mer sydliga regioner som Württemberg och Baden har en anmärkningsvärd rödvinstradition. Vinodlarna i Ahr i norr är också traditionella rödvinsproducenter.
Fakta
-
> 100
Druvsorter
-
103.000
Hektar vinodlingar
-
1/3
röda druvsorter
-
2/3
vita druvsorter
Vita druvsorter
-
Druvsort Gewürztraminer En förförare med doft av rosor och en fanskara av älskare av aromatiska viner.
-
Druvsort Weissburgunder/Pinot Blanc Eleganta Pinot Blanc, torra, med frisk syra och fin frukt är idealiska menyviner, men också lätta sommarviner.
-
Druvsort Silvaner Den frankiska flaggskeppsdruvsorten producerar mycket speciella viner på skalkalkstenen och Keuper-jordarna.
Röda druvsorter
-
Druvsort Schwartz Riesling Denna druvsort, som härstammar från Bourgogne, har endast sen mognad och druvform gemensamt med Riesling.
-
Druvsort Dornfelder Dornfelder, den livfulla klassikern bland tyska rödviner, erbjuder en omisskännligt stark och len njutning för vinälskare.