Hermannsberg Estate

Ankomst, dra en lättnadens suck, ta ett djupt andetag. Även resan genom den pittoreska Nahe-dalen gör det möjligt för resenärer att lugna ner sig och koppla av. En traditionsrik region där Gut Hermannsberg, en av Tysklands mest lovande Riesling-egendomar, ligger. Sedan övertagandet 2009 har de nya ägarna Christine Dinse och Jens Reidel visat hur det historiska kan kombineras perfekt med det moderna.

År 1902 grundades Gut Hermannsberg som Königlich-Preussische Weinbaudomäne, medan vinpresshuset och direktörens hus byggdes åren före första världskriget. Svansgavlar och takkupor i branta skiffertak och massiva byggnadssocklar av porfyrsten från det omgivande området påminner fortfarande om den tidiga tiden, precis som den massiva byggnaden visar spår av de gamla maskinbefästningarna. Stora industriella pendellampor och en ny golvbeläggning som liknar det verkstadsgolv som ursprungligen lades här är ytterligare kärleksfulla detaljer som skapar en anmärkningsvärd lockelse mellan det ursprungliga tillståndet och nutiden. I det 160 kvadratmeter stora vinoteket kan upp till 60 gäster bänka sig för vinprovningar, medan panoramaterrassen rymmer 40 besökare.

Gut Hermannsberg är medlem i Verband Deutscher Prädikatsweingüter (VDP), som har klassificerat godsets 30 hektar vingårdar i kommunerna Schlossbäckelheim, Niederhausen, Traisen och Altenbamberg som VDP.GROSSE LAGEN. 95 procent av vingårdarna på Gut Hermannsberg är planterade med Riesling. Det är „käpphästen“ för källarmästare Karsten Peter, som driver gården tillsammans med Achim Kirchner. Tillsammans med sitt team fokuserar de helt på gårdens rieslingtradition och vinifierar de finaste och mest uttrycksfulla rieslingarna tack vare de enastående vingårdarnas exponering och jordmån. Sedan 2014 kompletteras sortimentet med två fina mousserande viner som framställs med den traditionella flaskjäsningsmetoden.

En romantisk pärla är Gästehaus som drivs av Désirée och Christian Patsch, som i egenskap av värdar också ansvarar för godsets catering. På fredags- och lördagskvällar erbjuder godsets restaurang „Menuü am Wochenende“, en trerätters måltidü med vin som ackompanjemang. Höjdpunkterna är „vinprovningshelgerna“. En gång i månaden bjuder Gutskäche in till en kulinarisk dialog där man på ett skickligt sätt kombinerar de bästa vinerna med kulinariska läckerheter i fem rätter. De som bara vill stanna kvar efteråt har möjlighet att bo i något av de elva rummen och sviterna på Gästehaus.

Om du vill veta mer om platsens historia, Riesling i synnerhet och vin i allmänhet, rekommenderar vi ägarinnan Christine Dinses bok. Gut Hermannsberg: The history of the royal Prussian Riesling domain „ne  är ett fängslande stycke vin-, kultur- och samtidshistoria. Tidigare opublicerade originalfiler, provsmakningsanteckningar, historiska kartor, foton, dokument och landskapsfotografier i storformat illustrerar på ett imponerande sätt den långa resan från „fiscal model vineyard“ vid sekelskiftet till den nya början som Hermannsberg estate.

 

Öppettider

M mars - oktober
Lördag, söndag, helgdag Lördag, söndag, helgdag: 12:00 - 18:00
Måndagar efter överenskommelse Måndagar efter överenskommelse

November – Februari
Öppettider Tisdag - lördag: 10:00 - 18:00
Måndag, söndag, helgdag Måndag, söndag, helgdag enligt överenskommelse

Kontakt