Vi dricker schweiziska franc

Som ägare till ett av de bästa ostmejerierna i Schweiz har jag under många år ägnat mitt liv åt mjölken från korna i Appenzell. Men vid någon tidpunkt behövde jag en ny utmaning. Och eftersom inget passar bättre till ost än ett gott vin bestämde jag mig för att söka min försörjning inom vinodling.

Citat

Som ägare till ett av de bästa ostmejerierna i Schweiz har jag ägnat mitt liv åt Appenzeller ostmjölk i många år. Men vid någon tidpunkt behövde jag en ny utmaning. Och eftersom inget passar bättre till ost än ett gott vin bestämde jag mig för att söka försörjning inom vinodling. När jag hörde mig för om lämpliga möjligheter fann jag det jag sökte i Rheingau - på två sätt:

<p <p>För det första upptäckte jag den perfekta vingården för mig i den så kallade „Riesling Riviera“. För det andra lärde jag känna den dåvarande verkställande direktören för en av världens viktigaste sammanslutningar för toppviner: Eva Raps. Hon letade inte bara efter utmärkta viner, utan också efter sitt livs vinmakare. Lyckligtvis föll hennes val på mig! Vi blev snabbt ett kärlekspar och driver nu vingården tillsammans. <p <p>Eftersom jag kommer från Schweiz och Eva är från Franken var det vårt uttalade mål att kombinera våra två traditioner och hemländer inom vin och sammanfoga dem till en ny helhet. Det var så idén föddes att producera Swiss Franconian som ett experimentellt, intracellulärt fermenterat „Orange“-vin. Det är gjort på Silvaner, en ganska ovanlig druvsort för Rheingau-regionen. Vi har därmed lyckats med övergången från tradition till avantgarde. Även efter flera år är vinet med sin mycket fina Tanningerüst fortfarande lika stabilt som den schweiziska valutan. En typisk schweizisk franc!

Kontakt