Tusen och en smaker

Tysk Riesling och turkisk mat låter först som en något vågad kombination - tills du provar!

Citat

Tysk Riesling och turkisk mat låter som en något vågad kombination till en början - tills man provar! Då inser man hur väl smakerna faktiskt kompletterar och berikar varandra. Variation inspirerar och det är det knappast någon som vet lika bra som jag! Jag är född i Turkiet och gifte mig med en tysk vinmakare för 20 år sedan. Sedan dess har jag bott tillsammans med honom och våra två barn på vår vingård i Rheingau.

I början var det naturligtvis inte alltid lätt eftersom våra personligheter och vår syn på saker och ting ofta var ganska olika och vi först var tvungna att anpassa oss till den kulturella övergången. Under tiden kan jag inte föreställa mig något bättre. Jag har kombinerat mina två världar på ett perfekt sätt. Mitt turkiska hemland har gett mig en entusiasm för kryddor, smaker och matlagning.

Vinvärlden öppnade sig sedan för mig genom min man och mitt tyska hemland. På vingården kan jag leva ut båda på bästa möjliga sätt - särskilt i vår egen taverna. Där lagar jag turkiska rätter från mitt hemland till våra gäster och håller matlagningskurser under mottot "Kom och laga turkisk mat" - naturligtvis alltid i samklang med min mans senaste vinskapelser. Jag har redan påverkat hans produktion med mina matlagningskunskaper: hans Riesling feinherb köps nu ofta som ett komplement till orientaliska rätter. Det är förståeligt! Tysktürkiskt är och förblir helt enkelt den bästa kombinationen.

Kontakt