Från monter till standardarbete
"Man kan fortfarande drömma", tänkte jag i början av min karriär. Mitt mål var trots allt att en dag bli listad i Gault&Millau Wineguide - en av de viktigaste vinguiderna överhuvudtaget.
Citat
„Man kan fortfarande få dricka“, tänkte jag för mig själv i början av min karriär. Mitt mål var trots allt att bli listad i Gault&Millau Wineguide - en av de viktigaste vinguiderna i världen. Men jag hade aldrig kunnat drömma om att detta skulle ske nästan direkt, mindre än fem år efter att jag hade startat eget. Förutsättningarna var ju inte direkt idealiska.</p <p>Som ung vinmakare utan familjebakgrund inom vin krävde steget in i egenföretagande mycket mod och uthållighet för att få det unga företaget att få en bra start. Dessutom betraktas jag säkert som en absolut exotisk person, eftersom jag inte är baserad i Franken, där vinerna odlas och mognar, utan i Emsdetten i Münsterland. Att pendla innebär naturligtvis ännu mer arbete och organisation som måste hanteras. Ändå var jag och är fortfarande från början driven av målet att göra vin av mycket hög kvalitet och därmed ytterligare utvidga min fortfarande mycket unga vingård.
Dessutom har jag under de senaste åren kunnat skaffa mig mycket erfarenhet från andra vinodlingsregioner, länder och vingårdar. Jag har arbetat i Sydafrika, Bordeaux, Champagne och Danmark. Detta formar verkligen mitt förhållningssätt och gör att jag kan tänka utanför boxen gång på gång. Så det är desto bättre att detta just har belönats igen: Gourmettidningen Selection utsåg mig nyligen till Tysklands bästa unga vinmakare 2018/19. Återigen något jag aldrig skulle ha kunnat drömma om för bara några år sedan.
<pKontakt
-
Weinkellerei Meimberg
48282 Emsdetten-Austum Austum 47