Vingård J.J. Berizzi

Nicole Graeber säger att du kommer att bli förtrollad av den nästan medelhavsliknande känslan av den södra vinrutten. Vem kan argumentera med det? I en region där mandlar och fikon växer, kastanjer och kiwi, i ett område där citroner blommar. Toscana tedesca, det „tyska Toscana“.

Nicole Graeber är också väl förtrogen med det verkliga Toscana. Hon föddes in i familjeföretaget av sina föräldrar Peter och Hannelore och arbetade på olika egendomar i Chianti-regionen efter att ha avslutat sin lärlingsutbildning som vinmakare och utbildning som vinodlingstekniker. Hon flyttade senare till Australien och tog 2009 över vingården, som grundades 1881. Därmed är hon den fjärde generationen i familjen som leder verksamheten.

2012 öppnade hon den 80 kvadratmeter stora vinbutiken i en klassisk, traditionell stil med herrgårdskaraktär. Den är omgiven av de närliggande vingårdarna och en idyllisk trädgård. Här ska besökarna känna sig hemma, varva ner från vardagen, smaka vin med mod och glädje för att i lugn och ro hitta sin personliga favoritdroppe.

Vingården med sina 15 hektar vingårdar är känd för sitt fina urval av mousserande och pärlande viner, framför allt Pinot Sekt Blanc de Noirs Brut, liksom det mousserande vinet Gelbe Muskateller Doux, båda producerade enligt den traditionella metoden, varje år till 1:a advent. Andra specialiteter är krispiga rieslingviner som influeras av den röda sandstenen, fina bourgogneviner som Auxerrois, Pinot Blanc, Pinot Gris och Chardonnay, doftande bukettviner som Scheurebe och Gewürztraminer samt fruktiga, komplexa rödviner som lagras i små kvantiteter i 30 månader på små ekfat.

Ett verkligt omfattande sortiment som har vunnit många utmärkelser. Scheurebe Trockenbeerenauslese 2015, till exempel, tog första plats i Årets upptäckt 2016, medan det också tilldelades delstatens hederspris sex gånger vid Rheinland-Pfalz State Wine Awards och till och med det stora delstatliga hederspriset 2010.

Nicole Graeber erbjuder regelbundet vinprovningar med källar- och vingårdsturer som varar mellan en och en halv och tre timmar. På begäran kan hon också servera ost från Elsmanns ostkällare, en rejäl Pfälzer-korvtallrik eller små snacks. Och på sina egna seminarier kan gästerna antingen fördjupa sig i den sensoriska analysens värld och ta reda på hur persikosmaken kommer in i Riesling. Eller så kan de smaka på åtta olika praliner med åtta olika viner. Passar Riesling bra till mörk choklad? Eller Silvaner med mjölkchoklad? Hur som helst passar den spännande smakupplevelsen bra här. Till platsen för nöje och njutning.

 

&Öppettider

Tirsdag - fredag: 9:00 - 12:00; 14:00 - 18:00 
Lördag: 10:00 - 17:00 Lördag: 10:00 - 17:00
.
Lördag Lördag, 14 april: 10:00 - 21:00

Söndagsöppet 2018: 30.09.; 07.10.; 14.10.; 18.11. vardera 10:00 - 17:00

Kontakt