Vinodling Fischer

Thomas Fischers vinotek är en stor tillgång för det lilla samhället Wiesentheid am Main. Han öppnade sitt vinotek i ett hus från 1880, alldeles intill hans farfars gamla värdshus, Krone, och den fräscha, gröna designen skapar en atmosfär av lätthet och elegans, medan de material som används visar respekt för regionen: träet kommer från Steigerwald, skalkalkstenen från Main. Och besökarna kommer från överallt.

Öppettider:
Öppettider Måndag till fredag från 10:00 – 12:00 & 13:30 – 18:00
Lördag från 10:00 &ndash Lördag från 10:00 – 12:00 – 13:30 – 16:00
(januari till mars: 10:00 – 12:00 – 13:30 – 16:00) (Januari till mars: 10:00 – 12:00)
Söndag från 10:00 &ndash Söndag från 10:00 – 12:30

Vingården grundades 1948 av Martin Fischer och är ett modernt, typiskt frankiskt familjeföretag med 5,8 hektar vingårdar. Idag är Thomas och hans fru Laura den tredje generationen som driver verksamheten. De får stöd i vinförsäljningen av senior manager Lisa och Jochen, senior manager, är ansvarig för det fina fruktdestilleriet. Målet med verksamheten är att arbeta i vingården så nära naturen som möjligt med hjälp av de mest moderna, miljövänliga metoderna. Planerad beskärning, korrekt jordvård och riktat växtskydd samt selektiv handplockning är de viktigaste kriterierna i odlingsfilosofin. Gården avstår också från att använda konstgödsel och använder i stället organiska gödningsmedel för att kunna producera ännu mer naturligt. Genom att bryta ut skotten eller druvorna vid rätt tidpunkt uppnår vingården en skörd av enastående kvalitet, som sedan bearbetas i källaren med hjälp av den senaste tekniken. De fruktiga vita vinerna jäses i temperaturkontrollerade tankar av rostfritt stål, medan endast en liten andel av de jordinfluerade, rikt strukturerade terroirvinerna lagras på barriquefat för att nå sin topp. För de röda vinerna förlitar sig vingården på den månghundraåriga, traditionella jäsningen på fat och därefter, beroende på vintyp, lagring i rostfria tankar, träfat eller barriques. Vinerna lagras så varsamt som möjligt för att ge dem den tid de behöver för att utveckla sin karaktär. En annan tradition på vingården är destilleringskonsten. Här har Fischers förbundit sig att följa kvalitetsriktlinjerna från ROSENHUT, en sammanslutning av frankiska brännare som destillerar ren, naturlig sprit. Rosenhut tillåter inte att brännvinet sötas, förbjuder all smaksättning och tillåter endast att färsk, fullmogen frukt används, ren och utan blad eller stjälkar. Rosenhut har också åtagit sig att bevara fruktträdgårdskulturen med dess olika frukter, vaggan för fina brännvin och en fest för ögonen när de blommar. Förutom vinerna skapar den autentiska arkitekturen också en dialog mellan modernitet och tradition. Vinoteket, som nyöppnades 2014, imponerar med sin moderna design. Strax intill ligger Gasthaus Krone, som också hör till vingården, där kocken Michael Reisenleiter och hans team skämmer bort dig med frankiska delikatesser. Om du vill stanna en längre tid finns det sex moderna gästrum tillgängliga.

Kontakt